Het luchtkasteel genaamd Salar Azimi; ‘ik heb wel 100 miljoen!’

Ik stel aan je voor; Salar Azimi, van asielzoeker tot gouden ondernemer, al zegt hij het zelf. Azimi heeft een vastgoed portefeuille waar menig Nederland de boerenkool van het bord schiet, bezit een hotel, een gigantisch goed draaiende elektronica keten en woont in een kasteel van een miljoen. Klinkt goed, toch? Precies. Hoeveel van de Azimi-rijkdom komt niet van de bank, maar uit een hoge hoed? Wij zochten het uit.

 

Classic

Allereerst de makkelijkste stap; de Kamer van Koophandel. Bij deze door de overheid gefinancierde geldtrekkersorganisatie kun je tegen een vergoeding gegevens opvragen van het bedrijf van je buurman, die rijke man tegenover college of zelfs Marcel -fucking- Boekhoorn als je er zin in hebt. Bedrijven zijn verplicht jaarlijks hun winst-verliesrekening te deponeren, doen ze dat niet krijgen ze een boete van de KvK. Tevens is de KvK gespecialiseerd in het doorverkopen van je gegevens als je eigen bedrijf inschrijft (zelfs als je aangeeft dit niet te willen). Ja Essent, ik heb het tegen jullie; ik hoef geen nieuwe CV ketel. Ga weg.

 

Nul komma nul

Oke, terug naar het onderwerp. Azimi. Als ik zijn bedrijven, stuk voor stuk, door het register haal valt er een grappig patroon op; geen enkele van zijn, in zijn woorden ‘gigantisch goed’,  draaiende firma’s deponeert cijfers. Niks, nul komma nul, al sinds het jaar van inschrijven niet. Strafbaar, maar heeft Azimi lak aan. Van het KvK register zullen we dus niet veel wijzer gaan worden, vrees ik. We schakelen over naar het kadaster. Gegevens over een eventuele hypotheek op zowel de woning als op het hotel zijn er niet, doodlopend dus. Vervolgens duik ik in de zogenaamde vastgoed portefeuille van de beste broers, ook weinig over bekend.

 

De collega’s van Quote weten ons te vertellen dat op basis van hun research en belrondjes het vermogen van Azimi, tevens TV-ster in een niet nader te noemen SBS 6 serie, uiterst overdreven is. 3 miljoen, maximaal. Azimi zelf is het daar niet mee eens en schreef in een reactie dat het toch minimaal 6 miljoen was. Enkele weken later zelfs 12, om het enkele maanden daarna in het TV-programma zelfs boven de 100 miljoen te schatten. Voor een boekhouder, een van de tien beste van Nederlands aldus eigen zeggen, heeft hij een aardig slecht rekenkundig inzicht, niet?

 

We blijven de Azimi-broers nog even volgen. Zeker de moeite waard lijkt me. Kijk ondertussen dit filmpje even: 

Joran-Lars

Veredeld tikgeit bij De Geldpers, ondernemer in de wondere wereld van het internet. Snapt niet helemaal wat een 'maximum snelheid' inhoudt. Beroepsmatig sponsor van het CJIB.

Advertentie