Hoeveel verdient Qucee met zijn Youtube-kanaal Supergaande?

Ja ja ja, daar zijn we weer. We waren niet weg, echt niet. Alleen ga jij maar elke week eens iemand anders bedenken om lastig te vallen met het geld dat zij verdienen. We hebben gelukkig een nieuw slachtoffer gevonden. Qucee, pas écht bekend geworden door het Youtube-kanaal Supergaande, is woordkunstenaar en nu dus ook filmpjesmaker. De zaken gaan goed, en wij wilde even kijken hóe goed. Dus zochten we het uit. 

 

Youtube-inkomsten

Laten we beginnen waar het logisch is. Quentin Correia en Nesim el Ahmadi,  wat de echte namen van Qucee en Nesim Najih zijn, hebben met Supergaande op het moment van schrijven zo’n 411.000 abonnees. Een klein onderzoekje levert ons op dat je per 1000 Youtube-views ongeveer een euro verdient. Als we dan kijken naar het kanaal van de twee heren voorspelt dat niet veel slechts. Per dag worden de video’s in totaal zo’n 180.000 keer bekeken, en met een gemiddelde verdiensten van één euro per duizend views verdien je dan dagelijks, juist, 180 euro. Doe dit 365 keer en je komt uit op 65.700 euro per jaar. Dat zijn de jaarlijkse inkomsten van het kanaal, puur uit advertenties. Daar zitten dus geen sponsorcontracten bij, niets. Je zou kunnen zeggen dat daar ook nog zo’n 10.000 a 20.000 euro per jaar mee verdiend wordt, maar toch gaan we dat niet meenemen in de berekening.

 

Als Qucee en Nesim deze mooie inkomsten dus altijd gelijk verdelen, komt Qucee uit op 32.850 euro per jaar uit van zijn Youtube-inkomsten. Dat is een modaal salaris en er is dan ook niets mis mee. Rijk is hij echter nog niet. Maar wacht, we hebben meer. Qucee heeft namelijk nog een eigen Youtube-kanaal en ook daar heeft hij een flink aantal abonnees, 138.000. Dagelijks kijken gemiddeld zo’n 70.000 mensen hem en dat betekent inderdaad dat hij dan 70 euro per dag ontvangt. Doe dit per jaar en hij ontvangt er toch een mooi jaarsalaris van 25.550 euro bij. De teller staat nu dus al op 58.400 euro per jaar. Gelukkig zijn we er nog niet.

 

Mijn wijffie connect, ik ben uren later, maar op een dag gaat YouTube m’n huur betalen – Qucee

 

Spotify

Zoals gewoonlijk checken we de maandelijkse streams van een Spotify-artiest. Dat zijn er in het geval van Supergaande 385.000 per maand. Doe de 0,004 dollarcent die we altijd gebruiken maal dat getal en je krijgt 1.540 dollar per maand aan streaminginkomsten. Omdat Supergaande bij TopNotch zit, gaan de inkomsten ook deels daarnaartoe. Uiteindelijk gaan we er vanuit dat Qucee zelf zo’n 500 dollar per maand aan de streams overhoud, oftewel 6.000 dollar per jaar. Omgerekend is dat ongeveer 5.000 euro op het moment van schrijven. Die voegen we toe aan het totaal en dan staan we op 63.400 euro per jaar.

 

Conclusie

De zaken gaan, zoals gezegd, goed. Wanneer hij op een jaar geleden nog geld moest lenen van zijn moeder, kan hij nu toch een dikke anderhalf keer modaal netto mee naar huis nemen. Hij zit nog lang niet op het niveau Lil’ Kleine, maar misschien komt dat nog. In ieder geval kan Youtube zijn huur betalen. En M.O.B, want hij blockt d’r nek net een Louis-sjaal.

 

Max van Hasenbroek

Advertentie