Cryptocurrency Ripple stijgt opnieuw sterk na geruchten over handelen op Coinbase

De cryptomunt Ripple (XRP) is bezig aan een flinke opmars. De munt heeft nu officieel Ethereum gepasseerd en is daarmee de op een na grootste digitale munt. Alleen Bitcoin steekt er nog met kop en schouders bovenuit. Vermoedelijk is de grote stijging in waarde te verklaren door geruchten die rondgaan dat de munt deze maand nog verhandeld kan gaan worden op Coinbase.

UPDATE HIER

Op het moment van schrijven is één Ripple bijna $3 waard. Met een precieze waarde van $2,92 is de munt in een dag tijd gestegen met ruim 20%. Eind december verdubbelde de cryptomunt al ruim en vergeleken met een jaar geleden spreken we over een stijging van bijna 50.000%!

De stijging van de munt zou kunnen worden verklaard door geruchten die rondgaan op Twitter over het handelsplatform Coinbase, dat volgens deze geruchten nog deze maand zal beginnen met het verhandelen van de munt. Afgelopen maand gebeurde hetzelfde met Bitcoin Cash (BCH), die zelfs nog voordat bekend werd gemaakt dat er mee gehandeld kon worden op Coinbase al in de lift zat. Vermoedelijk handelde medewerkers van het handelsplatform met voorkennis.Ook nu maken de medewerkers van Coinbase onderdeel uit van het gerucht. Journalist Logan Kugler tweette eerder vandaag dat het iemand die aanwezig was bij het kerstfeest van Coinbase opviel dat er onder de werknemers wel heel veel werd gepraat over het toevoegen van Ripple aan het handelsplatform.

Op oudejaarsdag verscheen er ook een video op Twitter, waarop een test met Ripple te zien zou zijn op de website van Coinbase. De tweet met de video is afkomstig van de oprichter van Coinrypto.

De geruchten over mogelijke opname van Ripple door Coinbase doen al langer de ronde. Ook zouden de munten Dash en Stratis worden toegevoegd. Een gebruiker op Twitter zou een screenshot hebben gemaakt van een mededeling op de website, die zo’n tien minuten later weer verwijderd zou zijn. Vooralsnog blijft een reactie van Coinbase uit. Houd de website in de gaten voor verdere updates!

De munt zelf

Het doel van de makers van Ripple is om een internationaal betaalnetwerk op te zetten, waar supersnel betalingen op verwerkt kunnen worden. Overal en wereldwijd. Dit netwerk heeft zijn eigen munt en dat is de Ripple (XRP). In tegenstelling tot veel andere cryptovaluta, zit Ripple niet op de blockhain. Deze munt heeft dus geen volledige anonimiteit, maar dat was ook niet het doel. 

Investeren in cryptocoins doe je geheel op eigen risico, De Geldpers is op geen enkele manier verantwoordelijk voor mogelijke resulterende financiële schade! Dat je het weet.

Frank Meijer

Advertentie