Ook jij kunt geld verdienen met de nieuwe trend: (medicinale) wiet

Bij veel zal het meer een gewoonte dan een trend zijn, maar toch: beleggers zien er nu pas kansen in. Steeds meer landen, provincies en staten gaan het toestaan. Vier dagen geleden ging Californië overstag: zowel medicinale als recreatieve cannabis is daar nu toegestaan. Voor beleggers is dit het startschot van de wietopkomst. Hoe kun jij in het opstijgende vliegtuig stappen? 

Back to the 60’s!

Zelfs in Nederland zijn we nog niet zover als in Californië. Hoewel wiet roken hier al sinds een hele tijd gedoogd (!) wordt, moeten de coffeeshops nog steeds het wiet illegaal inkopen. Dat is heel raar en de politiek is ermee bezig dit op te lossen, maar dat is nog altijd niet gelukt. Als jij dus van een blowtje op zijn tijd houdt, komt het indirect altijd nog van een illegale dealer. Zelfs vanuit de coffeeshop! In 29 van de 50 Amerikaanse staten mocht cannabis al medicinaal gebruikt worden, maar nu dus ook recreatief. Andere landen zijn op weg om dit ook mogelijk te maken. Canada gaat het dit jaar invoeren en Nederland wil dit dus ook. Maar dat kan je weinig interesseren: hoe kun je er geld mee verdienen?Show me the money

Beleggers springen al vol op de bedrijven die cannabis maken. Je zou dus wietaandeeltjes kunnen kopen, HIER is een lijstje van Canadese wietaandelen. Als je geen zin hebt om al je geld op één paard te zetten kun je ook kiezen voor zogenaamde trackers. Trackers zijn beleggingsproducten die automatisch je beleggingen spreiden. Stel je voor je koopt de Horizons Marihuana ETF, een tracker met wietaandelen, dan zitten daar tientallen aandelen van wietbedrijven in zodat als eentje failliet gaat, je niet gelijk al je geld kwijt bent. Deze genoemde tracker is ten opzichte van 2016 verdubbeld. Trackers zijn over het algemeen dus veiliger dan aparte aandelen. In ieder geval, succes! 

 

Dit artikel geldt niet als beleggingsadvies. De lezer moet altijd zelf onderzoek doen naar zijn/haar investeringen en niet blind afgaan op tips van anderen. Ook hier geldt dat. Wij zijn niet verantwoordelijk voor financiële schade ten gevolgen van dit artikel.

Max van Hasenbroek

Advertentie