Crypto Insights: ARK (+92%) is de ‘middelman’ van elke cryptocurrency

Elke week lichten we een virtuele munt uit en leggen we die onder een vergrootglas. Waarom is de munt anders dan de rest in cryptoland? Hoe werkt het en heeft het potentie? Op onder andere deze vragen krijg je antwoord. Vandaag: ARK, de derde partij voor elke virtuele munt.

Met de hedendaagse transactiekosten en tijden wordt het duidelijk dat de Bitcoin op technologisch vlak niet meer tot de top behoort. Toch staat ‘ie nog steeds bovenaan. De vraag blijft dus, zoals ‘ie al een jaar in de alternatieve munten gemeenschap ronddwaalt, welke munt gaat de Bitcoin vervangen? Omdat ik het antwoord van ARK Co-Founder Travis W best wel lekker vond klinken citeer ik hem dan ook graag: “Which coin will replace bitcoin? The answer: none of them, and all of them.”

Technologie

Om dit ambitieuze antwoord tot realiteit te maken maakt ARK gebruikt van een speciale technologie genaamd “SmartBridge.” Deze SmartBridge maakt communicatie tussen verschillende blockchains mogelijk. Om deze digitale brug te vormen tussen verschillende blockchains moet er in iedere chain een stukje code worden geplaatst. Hierdoor wordt de chain verbonden met ARK die als middelman tussen de verschillende blockchains fungeert.

Een voorbeeld van deze technologie in actie zou het verzenden van 50 ARK naar een Bitcoin wallet zijn. Wanneer een exchange gelinkt (Changelly, Shapeshift) is aan de chain kan de ARK meteen omgezet worden in Bitcoin.

Andere speerpunten van ARK zijn de blocktijden van acht seconden, het gebruiksgemak van de desktop en mobiele wallet en het Delegated-Proof-Of-Stake consensus (DPoS) waarin 51 afgevaardigden aanwezig zijn waarop je kan stemmen. Deze afgevaardigden zijn vergelijkbaar met de miners van Bitcoin en het mooie is dat wanneer je je ARK in je ARK-wallet laat staan en je stemt op een van deze 51 afgevaardigden dat je iedere bepaalde tijd een vergoeding krijgt voor het vastzetten van je ARK in je wallet. Een beetje zoals spaarrente op je spaarrekening bij de bank.Potentie

Met een roadmap met veelbelovende projecten in de toekomst en een positie van 43 op de Coinmarketcap lijkt er voor ARK nog veel te winnen. Of ze het ook allemaal gaan kunnen waar maken zonder dat ze overtroffen worden door een andere munt blijft de vraag. Een stevig fundament is er in ieder geval zeker.

ARK is dus een compleet ecosysteem op de blockchain welke ontworpen is voor massa adoptie. Deze massa adoptie willen ze bereiken door het beschikbaar maken van diensten die gebruikers willen en ontwikkelaars nodig hebben.

 

Investeren in cryptocoins doe je geheel op eigen risico, De Geldpers is op geen enkele manier verantwoordelijk voor mogelijke resulterende financiële schade! Dat je het weet.

Max van Hasenbroek

Advertentie