Coinmarketcap zorgt voor crash van Ripple (-27%) en andere cryptomunten

Coinmarketcap (CMC) is het platform waarop de gemiddelde prijzen van alle cryptomunten te zien zijn. Het bedrijf kondigde aan dat het bij Ripple (XRP) Koreaanse cryptobeurzen eruit zou halen, maar deed dit onhandig en daarom werd het onrustig in cryptoland. Een koersdaling van vrijwel alle coins is het gevolg. Dat terwijl er eigenlijk helemaal niets is gebeurd met de waarde.

Lekker dan…

Een echt vette crash is het niet, maar toch gingen vrijwel alle digitale munten in het rood ten opzichte van gister en de dagen hiervoor. Zuid-Koreaanse crypto exchanges, plaatsen waar je cryptomunten kunt verhandelen, vragen vaak hogere prijzen dan gemiddeld. Aangezien Coinmarketcap een gemiddelde prijs laat zien van bijna alle exchanges, was deze prijs vaak hoger dan normaal door die Zuid-Koreaanse exchanges. CMC heeft die beurzen er vandaag uitgefilterd bij de digitale munt Ripple en kwam met de aankondiging het zo te houden, er was alleen één probleem. Het PR-team van CMC is blijkbaar niet zo goed. Nadat de Koreaanse exchanges uit de gemiddelde prijs waren gefilterd, lieten alle coins rode cijfers zien. Niet zo raar op zich, maar dan moet je het wel weten. HODL!

Ineens ging er voor 20 miljard dollar aan marktkapitalisatie verloren. Ripple daalde van 3,13 dollar naar 2,67 dollar en dat zorgde voor nogal wat onrust. Dat was niet terecht. Veel mensen wisten dit echter niet en hierdoor verkochten nog meer mensen hun cryptocurrencies. Dat zorgde ervoor dat Ripple nog dieper door het stof ging. Althans, zo leek het. In feite was er niets met de waarde van de munten gebeurd totdat mensen ze ook écht gingen verkopen. En daar ging het mis. Op het moment van schrijven staan de top-10 munten zo’n 15% in de min. Bitcoin Cash en Ripple raken zelfs samen de -25% aan in een dag. Dat doet pijn bij de fervente hodlers. 

Maar niet getreurd, er komen nog genoeg kansen (zo hopen we hier op de redactie tenminste)! Wellicht is dit juist een mooi koopmoment?

Investeren in cryptocoins doe je geheel op eigen risico, De Geldpers is op geen enkele manier verantwoordelijk voor mogelijke resulterende financiële schade! Dat je het weet.

Max van Hasenbroek

Advertentie