Hoeveel euro’s verdient zangeres Maan tegenwoordig?

Met haar eerste nummer een hit ‘Blijf Bij Mij’ zullen de boekingen bij zangeres Maan de Steenwinkel flink zijn toegenomen. Ze heeft veel gedaan om het The Voice imago van zich af te poetsen en tot nu toe lukt dat aardig. Tracks met Sevn Alias, Ronnie Flex en een eigen clubtour: vanaf de buitenkant ziet het er goed uit. Wij stelde ons daarom de vraag: wat verdient Maan tegenwoordig met het artiestenleven?

Spotify

Zoals onze traditie is kijken we eerst naar de maandelijkse Spotify-streams. Dat zijn er bij Maan 379.000. Nou ja, dat zijn de unieke luisteraars per maand. Met tracks als ‘In Amsterdam’ en ‘Blijf Bij Mij’ is er een grote kans dat luisteraars vaker dan één keer naar Maan luisteren. Maar goed, we gaan altijd uit van het minimale en dan zitten we dus op 379.000 maandelijke streams. Met een gemiddelde fee van $0,004 per stream zou Maan 1.516 dollar (1.295 euro) per maand overhouden aan Spotify. Aan het eind halen we alle kosten voor de platenlabels en artiestenmanagers er pas af. De 1.295 euro is dus niet volledig voor Maan zelf!

Optredens

We blijven het zeggen: met optreden verdien je het beste geld, of het nou zingen of goochelen is. Mensen betalen graag als je goed bent. Nog een reden waarom wij gratis zijn. In ieder geval, bij artiestenbureau Jan Vis kun je vinden dat voor een halfuurtje Maan er 3.475 euro neergetikt moet worden. Dag maan(d)salaris! In de agenda van Maan zijn komende tijd aardig wat optredens te zien, ook als onderdeel van de clubtour. Wij houden ons aan de komende maand, waarin 10 optredens vermeld staan. Vermenigvuldig de minimale gage met het aantal keer dat Maan optreedt en je hebt een maandelijks salaris van 34.750 euro! Nogmaals, wij rekenen met de vanaf-prijzen en ze kan dus in sommige gevallen nog heel wat duurder zijn. Totale inkomsten

Even doorrekenen en Maan verdient per jaar een dik bedrag van 417.000 euro aan optredens en 15.540 euro aan Spotify. Nu komt het zielige: Maan mag ongeveer 60% direct aan alle derde partijen afstaan. Dat zijn mede-artiesten, artiestenbureau’s, platenlabels, producers en ga zo nog maar even door. Ook zij moeten allemaal betaald krijgen. Dan houdt ze ineens nog maar 260.000 euro over. Tsja, of je daar nou om moet huilen? Rapper Sjors moet het waarschijnlijk nog gewoon doen met een modaal salaris. 

Maan kan zich financieel nog niet meten met artiesten als Ronnie Flex a.k.a. Nori of Lil Kleine, maar slecht heeft ze het niet. Nog een paar nummer een hits en ze kan ook richting de 8.000 euro per optreden. Wij wensen haar in ieder geval veel succes. 

Max van Hasenbroek

Advertentie