Zuid-Korea wil cryptocurrency verbannen, maar Stellar (XLM) en Cardano (ADA) houden vol

Aziaten zijn tegenwoordig veel in het nieuws als het gaat om de digitale muntjes. Terecht misschien ook wel, want veel initiatieven en innovaties komen uit de Oostkant van onze wereld. Dit keer zijn de cryptomakkers (waar een aantal van de redacteuren ook toe behoort) weer wakker geschrokken door een wetsvoorstel van de regering die cryptocurrencies wil verbieden. Gek genoeg lagen Stellar, Cardano en nog een paar andere coins uit de top-10 er niet echt wakker van. Uithuilen, hodl en bijkopen!  Of is het echt menens?

Kimchi!

De Zuid-Koreaanse regering is van plan om een ban op te leggen aan cryptomunten. Waarom? Eigenlijk zijn er geen concrete redenen opgegeven, behalve dat het een bubbel zonder veel waarde zou zijn. Prima, want niemand weet inderdaad wat nu de echte waarde van een cryptomunt is. Maar goed, verbieden gaat wat ver. Zuid-Korea is al langer bezig met een jacht op crypto’s. Zo is het ook een aantal bedrijven binnen gevallen die zich via cryptocurrency schuldig gemaakt zouden hebben aan belastingontduiking. 

De Koreaanse beurzen zijn een echte gekte te noemen, aangezien daar vaak meer geld voor coins wordt neergeteld als hier in Europa of in de US of A. Zuid-Koreanen betalen soms tot wel 43% meer voor hun coins. Zoiets heet dan weer een kimchi-premium. Dat geeft aan hoe bizar de Koreanen omgaan met Bitcoin & Co. Slim kopen

Net als bij het beleggen in aandelen wordt negatief nieuws vaak veel te negatief opgevat en positief nieuws veel te optimistisch. In dit geval hadden we te maken met negatief nieuws wat de totale marktkapitalisatie weer eens met zo’n 90 miljard dollar liet dalen. Een paar uurtjes daarna zie je dat de munten weer herstellen. Stellar, Cardano en Bitcoin Cash staan zelfs weer in het groen en ook Ripple gaat weer lekker. Bitcoin en Litecoin, dat deels afhankelijk is van Bitcoin, noteren slechts nog een klein minnetje. Zoals het gezegde luidt: buy the red, sell the green. Ofwel: koop wanneer de koersen in het rood staan, en verkoop wanneer ze in het groen staan.

Duurt lang!

Wellicht ben je nu compleet verstijfd door het nieuws van het wetsvoorstel. Dat is niet geheel terecht uiteraard. Het komt nog heel wat obstakels tegen voordat de wet een feit is. Voorlopig moet er eerst nog een meerderheid gevonden worden en dat kan lang duren. Op Twitter vinden we tegelijkertijd Koreanen die zeggen dat de minister alleen een ban van ‘shady crypto exhanges‘ wil, en niet van alle cryptocurrency. We houden je op de hoogte, updates volgen. 

UPDATE: De Koreaanse regering heeft rechtgezet dat ze NIET voor een volledige verbanning van cryptocurrency zijn. Het is door lokale media verkeerd geciteerd. De regering is slechts voor strengere regulering. 

 

Max van Hasenbroek

Advertentie