Goed beursnieuws voor op je Blauwe Maandag

Je goede voornemens zijn waarschijnlijk al mislukt, de dagen zijn nog donker en je volgende vakantie is nog heel ver weg. Het is weer Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Toch zijn er vandaag best wat lichtpuntjes te vinden om de dag draaglijk te maken!

De beursweek begint goed

De AEX-index in Amsterdam is de week goed begonnen, want hij opende vandaag hoger. Ook op andere plekken in Europa lijkt het beurssentiment zeer positief. Dit komt onder andere door de records die Wall Street voor het weekend boekte.

Voor beleggers in Nederlandse bedrijven wordt het sowieso een spannende week. Het cijferseizoen begint op gang te komen en enkele grote bedrijven presenteren deze week hun cijfers. Zo publiceert woensdag ASML zijn cijfers en op vrijdag Beter Bed.

De euro staat hoog

De Euro staat, ten opzichte van de dollar, op zijn hoogste niveau in drie jaar. De stijging volgde op een toespraak van Mario Draghi afgelopen donderdag. Een dure euro is voor veel bedrijven slecht nieuws, want dat betekent dat hun producten relatief duur zijn voor buitenlandse bedrijven en consumenten.

Maar voor cryptobeleggers is de dure euro juist heel fijn! Een euro is nu 1,22 dollar waard, terwijl dat vorige week nog 1,19 dollar was. Dat betekent dat je voor elke euro die je investeert, toch 2,5% meer cryptomuntjes terugkrijgt. Tel uit je winst!



Bonusseizoen Wall Street

Afgelopen week is het bonusseizoen op Wall Street weer begonnen en dat betekent dat het spannende tijden zijn voor cryptoinvesteerders! Ruim 10.000 bankiers ontvangen in de eerste weken van januari gemiddeld zo’n 143.000 dollar aan bonussen. Een snelle rekensom levert op dat er dus zo’n 1,43 miljard dollar wordt uitgekeerd!

Dat is een enorme smak geld die uitsluitend wordt uitgekeerd aan professionals die dicht op de financiële markten zitten. Wereldwijd is de hoop en verwachting onder cryptobeleggers dat een deel van dat geld zijn weg naar de cryptomarkten gaat vinden. Zo is er dus genoeg om naar uit te kijken op je blauwe maandag!

Beursbaas

Advertentie